NUTRITIONAL STATUS OF ELDERLY PATIENTS ATTENDING HEALTH CHECK DEPARTMENT OF QUYNH PHU GENERAL HOPSITAL IN 2016
Main Article Content
Abstract
Research was conducted in Quynh Phu hospital to assess nutritional status of patients
aged 60-70 years. Research method: Epidemiological description design using a cross sectional survey on those attending health check department in Quynh Phu hospital. Research
results: Of 420 subjects, 207 patients were at the age of 60-65 and 213 patients were over
65 years. For nutritional status of patients assessed by BMI, CED rate was 23.1%, 32.1%
in males and 14.2% in females, with p <0.05, overweight was 20.9% with p > 0.05. For
nutritional status of patients assessed by SGA, risk of malnutrition was 35.7%, 28.7% in
males, and 42.5% in females, with p> 0.05. For nutritional status of patients assessed by
MNA, risk of malnutrition was 40.0%; malnutrition was 14.6%, higher in males than in
females, with p> 0.05. The proportion of patient used food groups more than 3 times per
week was highest in protein rich food group such as tofu and pork, in starch group such
as rice and noodles, and in lipid food group such as vegetable oil and pork fat.
Article Details
Keywords
Nutritional status, elderly, Quynh Phu General Hospital, Thai Binh
References
2. Hà Thị Ninh, Lê Hoàng Ninh, và Nguyễn Thị Kim Tiến (2014). Suy dinh dưỡng ở người cao tuổi tại huyện mỏ cày Bắc tỉnh Bến tre năm 2011. Tạp chí Y Học TP. Hồ Chí Minh, Tập 18 của Số 6: tr. 223.
3. Ninh Thị Nhung, (2013). Đặc điểm khẩu phần và tình trạng nhân trắc của sinh viên hệ chính quy trường đại học y Thái Bình năm 2012. Tạp chí Y học thực hành, 873 số 6: tr. 44-45.
4. Trần Thị Phúc Nguyệt, Nguyễn Văn Khiêm (2014). Tình trạng dinh dưỡng của người cao tuổi xã Hải Toàn, huyện Hải Hậu, tỉnh Nam Định năm 2012. Tạp chí y học dự phòng, Tập XXIV số 7 (156): tr. 160-161.
5. Đỗ Thanh Giang, Phạm Ngọc Khái (2011). Tỷ lệ người cao tuổi mắc gầy còm, thừa cân béo phì và một số yếu tố liên quan tại nông thôn Thái Bình năm 2010. Tạp chí Y học thực hành (729), 11: tr. 49-51.
6. Nguyễn Đỗ Huy (2013). Các chỉ số liên quan tới dinh dưỡng của bệnh nhân theo tình trạng dinh dưỡng tại bệnh viện tỉnh Hải Dương. Tạp chí y tế công cộng, 28: tr. 42-44.
7. Tô Thị Hải (2014). Nghiên cứu tình trạng dinh dưỡng của bệnh nhân điều trị nội trú tại Bệnh viện Đa khoa Tiền Hải năm 2014. Luận Văn Thạc sĩ Y tế Công cộng Đại học Y dược Thái Bình: tr. 83.
8. Nguyễn Đỗ Huy, Nguyễn Nhật Minh (2012). Thực trạng dinh dưỡng của bệnh nhân tại Bệnh viện Trung ương Thái Nguyên năm 2012. Tạp chí y tế công cộng, 23, tr. 4-6.
9. Dương Thị Kim Loan, Công Huyền Tôn Nữ Bảo Liên, và Nguyễn Thị Tiến (2014). Đánh giá tình trạng suy dinh dưỡng ở bệnh nhân gẫy xương tại Bệnh viện Thống Nhất. Tạp chí Y học TP. Hồ Chí Minh, Tập 18 Số 3 năm 2014: tr. 44.
Similar Articles
- Ha Vi HOANG, Thi My Hanh DOAN, Thi Thuy Trang DANG, Phuong Mai DOAN, Thi Khanh Chi VO, Thi Thu Ha LE, Vinh Hien NGUYEN, NUTRITIONAL STATUS OF PATIENTS AGED UNDER 70 YEARS WITH ARTIFICIAL KIDNEY DIALYSIS UNDER MANAGEMENT AT HA DONG GENERAL HOSPITAL, 2022 , Vietnam Journal of Nutrition & Food: Vol. 18 No. 3+4 (2022)
- Thu Thuy HO, Thi Huong Lan NGUYEN, Thi Thanh Tam NGUYEN, THE NUTRITIONAL CHARACTERISTICS AND SOME RELATED FACTORS OF GYNECOLOGICAL CANCER PATIENTS AT HANOI OBSTETRICS AND GYNECOLOGY HOSPITAL IN 2023 , Vietnam Journal of Nutrition & Food: Vol. 20 No. 2 (2024)
- Thị Thu Trang Nguyễn, Đỗ Thị Hòa, Phạm Thị Oanh, NUTRITIONAL STATUS OF HOSPITALIZED PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETES AT HUNG HA GENERAL HOSPITAL AND ASSOCIATED FACTORS, 2022 , Vietnam Journal of Nutrition & Food: Vol. 18 No. 5+6 (2022)
- Thi Ngoc Huyen TRINH, Thi Huong Lan NGUYEN, Huong Duong PHAN, Trong Hung NGUYEN, NUTRITIONAL STATUS IN TYPE 2 DIABETES MELLITUS INPATIENTS AT THE NATIONAL HOSPITAL OF ENDOCRINOLOGY, 2020 , Vietnam Journal of Nutrition & Food: Vol. 17 No. 1 (2021)
You may also start an advanced similarity search for this article.