NUTRITIONAL STATUS AND SOME RELATED FACTORS IN WORKERS AT QUANG NINH COAL COMPANY, 2021

Thu Thuy PHAM, Huu Chinh NGUYEN1, Thi Huyen Trang NGUYEN1, Do Van Anh NGUYEN1, Van Tuoc BUI1, Minh Phuc PHAM, Mai Anh LUONG, Bich Thuy TRAN, Bao Ngoc TRINH2, Thi Nhung BUI1,
1 National Institute of Nutrition, Vietnam
2 Hanoi Medical University

Main Article Content

Abstract

Aims: To assess nutritional status and related factors to nutritional status of mine workers.


Methods: The cross-sectional study conducted on 400 male workers aged 20-49 years at the Quang Ninh Coal Company in 2021. Nutritional status was classifed according to body mass index (BMI). Daily nutrition intake of mine workers was identified using 24-hour dietary recall and food-measuring method and was compared with the 2016 Recommended Dietary Allowance for Vietnamese people.


Results: The rates of overweight (25£BMI<29.9 kg/m2), obesity (BMI³30 kg/m2) and chronic energy deficiency (BMI<18,5 kg/m2) in the workers was 15.5, 0.5, and 2%, respectively. Their median daily intake had 2768.4 Kcal. 105.1g protein, 67.3g lipid and 437.8g glucid. The rates of overweight, obesity and chronic energy deficiency was significantly higher in the repairing and operating electromechanical machines workers as conpaired to the mining and transportating workers (p < 0.05).


Conclusion: Overweight status was dominant in the workers at the Coal Quang Ninh Company. The workers had the dietary intake balance, energy intake  and the amount of energy producing substances to meet the recommended dietary allowance. There was an association between nutritional status and job position of the workers.

Article Details

References

1. ILO News. Poor workplace nutrition hits workers’ health and productivity. ILO report, GENEVA, 2005.
2. Vũ Văn Quyết, Phạm Duy Quang, Nguyễn Thuỳ Linh. Tình trạng thiếu vi chất của nữ công nhân từ 15-35 tuổi tại một công ty tại Miền Bắc Việt Nam năm 2020. Tạp chí Nghiên cứu Y học. 2021;146(10):29-36.
3. Nguyễn Thị Lan Hương, Đỗ Thị Phương Hà, Lê Bạch Mai. Thực trạng bữa ăn ca công nhân dệt may một số điểm miền Bắc. Tạp chí Y học Việt Nam, 2021;498(1):86-90
4. WHO Physical status: the use and interpretation of anthropometry. WHO, , accessed: 05/08/202.
5. Viện Dinh Dưỡng (2016). Nhu cầu Dinh dưỡng khuyến nghị cho người Việt Nam. Nhà xuất bản Y Học, Hà Nội, 32-84.
6. Mazheva. Characteristics of the diet and nutritional status of workers at various industrial enterprises of the Sverdlovsk Region. Vopr Pitan. 2018;87(1):72-78.
7. Phạm Ngọc Khái, Lê Văn Nghị, Đặng Bích Thủy. Nhận xét về một số chỉ số nhân trắc dinh dưỡng, thể lực của người lao động làng nghề tại 3 tỉnh Nam Định, Thái Bình, Hải Phòng. Tạp chí Dinh dưỡng và Thực phẩm. 2010;1:41-46.
8. Lê Thị Xuân Quỳnh. Tỷ lệ thiếu năng lượng trường diễn và một số yếu tố liên quan ở công nhân công ty cổ phần thủy đặc sản huyện Bình Chánh Thành phố Hồ Chí Minh. Luận văn thạc sĩ, Đại học Y dược Thành phố Hồ Chí Minh, năm 2018.